32152
Książka
W koszyku
Grupy krwi powstawały w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup związana jest więc z określonym typem pożywienia. Istnieją pokarmy, które różni ludzie o różnych grupach krwi przyswajają lepiej lub gorzej. Organizm odkłada w postaci rezerw tłuszczowych te rodzaje pożywienia, które trudniej mu przetworzyć. Z drugiej strony występują też silne reakcje odrzucające, zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład przez kontakt z białkami mleka krowiego lub pszenicy, które mogą doprowadzić do wychudzenia. Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże czytelnikom wybrać odpowiedni dla ich grupy krwi sposób odżywiania się, a dzięki temu poprawić stan swojego zdrowia i samopoczucie, a także uzyskać optymalną masę ciała.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Skoki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Ideal-Diät für Ihre Blutgruppe, 1998
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Die Ideal-Diät für Ihre Blutgruppe, 1998.
Data wydania według www.oficynaaba.pl.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej