32152
Book
In basket
Grupy krwi powstawały w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup związana jest więc z określonym typem pożywienia. Istnieją pokarmy, które różni ludzie o różnych grupach krwi przyswajają lepiej lub gorzej. Organizm odkłada w postaci rezerw tłuszczowych te rodzaje pożywienia, które trudniej mu przetworzyć. Z drugiej strony występują też silne reakcje odrzucające, zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład przez kontakt z białkami mleka krowiego lub pszenicy, które mogą doprowadzić do wychudzenia. Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże czytelnikom wybrać odpowiedni dla ich grupy krwi sposób odżywiania się, a dzięki temu poprawić stan swojego zdrowia i samopoczucie, a także uzyskać optymalną masę ciała.
Availability:
Wypożyczalnia Skoki
There are copies available to loan: sygn. 613.2 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Ideal-Diät für Ihre Blutgruppe, 1998
General note
Tytuł oryginału: Die Ideal-Diät für Ihre Blutgruppe, 1998.
Data wydania według www.oficynaaba.pl.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again